icon casesHet portfolio van Virtual Sciences

KNMP Web Applicatie

Voor de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) ontwikkelde Virtual Sciences een web-applicatie met het doel om op een gebruikersvriendelijke manier de Medisch Farmaceutische Beslisregels (MFB) te kunnen invoeren en onderhouden.

KNMP

Uitdaging

Het doel van de MFB's: "Toepassing van Medisch Farmaceutische Beslisregels , in de ziekenhuisfarmacie ook wel clinical rules genoemd, zorgt ervoor dat de apotheker patientkenmerken, laboratoriumuitslagen en andere relevante ingevoerde gegevens in het medicatie-advies kan betrekken. Daardoor is het mogelijk de medicatiebewaking en de meldingen die het systeem toont, beter en patientgerichter te maken."

De uitdaging bij dit project is dat het een nieuw onderwerp betreft binnen de KNMP, waarvoor dit de eerste implementatie is. Het project heeft een "hoog profiel" binnen de organisatie.  Bovendien zullen de gebruikers parallel aan het leren werken met een nieuwe applicatie ook een hele nieuwe set van concepten moeten gaan beheersen.

Oplossing

De oplossing is gevonden in een moderne web-applicatie met veel aandacht voor gebruiksvriendelijkheid, gebouwd met het Django web-framework.  De expertise van Virtual Sciences op  het vlak van software-ontwikkeling, design en usability staan garant voor een bruikbaar eindresultaat.

Het moge duidelijk zijn dat grote zorgvuldigheid van belang is bij het beheer aan de MFB's. Om die reden is het zgn. vier-ogen principe, in de vorm van een status-gebaseerde workflow, integraal onderdeel van de applicatie.

Om het project in goede banen te leiden zet Virtual Sciences de SCRUM methode
in, een methode waarmee Virtual Sciences alweer geruime tijd met succes
projecten uitvoert.

Voordelen

Op basis van het moderne Django web-framework en state-of-the-art HTML5/CSS/Javascript technologie onstaat op dit moment een betrouwbare en toekomstvaste oplossing. Door de actieve gebruikersparticipatie en de frequente oplevermomenten die onderdeel zijn van SCRUM wordt gewaarborgd dat de gebruikers een applicatie krijgen waar ze met plezier de MFB's  kunnen onderhouden.

 

Screenshots

  • KNMP
  • KNMP
  • KNMP