icon over onsOnderscheiden door kennis en kunde

Continuous Integration

Continuous integration is een uitgebreide versie van continuous build. Bij continuous integration wordt ook het inpakken van de software voor acceptatie en productie omgevingen geïntegreerd in het proces. Met een continuous integration tool wordt dit proces zoveel mogelijk geautomatiseerd.

Continous Integration gaat ook over automatische distributie van de software naar verschillende omgevingen. Software die van Ontwikkeling naar Test, naar Acceptatie, naar Productie (OTAP) gaat, moet bij elke nieuwe omgeving door een aantal kwaliteitspoorten. Een performancetest is bijvoorbeeld pas representatief op de acceptatieomgeving. Maar de performancetest hoeft niet uitgevoerd te worden als de functionele test in de testomgeving al gefaald heeft. Het definiëren van het proces waarlangs de software zicht door de OTAP omgevingen en relevante kwaliteitspoorten begeeft, heet een build pipeline.


Tool voor continuous integrationMet Bamboo integreer je continuous build scripts van bijvoorbeeld Ant en Maven en kan je software van omgeving naar omgeving verplaatsen. Bamboo geeft ook een goed overzicht van welke versie van de software op welke omgeving staat en waar de build pipeline eventueel gefaald heeft.


Andere oplossingen in de markt:

  • Jenkins / Hudson
  • Cruisecontrol
  • Travis
  • ... en vele anderen