Open Source Logo (TM)   Open Source

Inleiding Open Source

De Open Source-aanpak is inmiddels een "First class citizen" in het ICT-landschap geworden. Open Source is begonnen als puur ideologische beweging,maar is inmiddels uitgewaaierd tot een breed palet aan kleuren en smaken waarbinnen talloze parels van hoge kwaliteit schitteren. Grote organisaties als Google en Facebook bouwen hun organisatie op de fundamenten van Open Source-software en dragen ook actief hun steentje bij in veel Open Source projecten.
Open Source bestaat bij de gratie van communities waarbinnen code en kennis worden gedeeld. Virtual Sciences participeert actief in diverse communities en levert zo haar bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Open Source.

Ook Virtual Sciences maakt actief gebruik van Open Source-software in haar projecten. De focusgebieden hierbij zijn Java- en Python-gebaseerde Open Source-technologie, zoals de Spring en Django frameworks en het Plone Contentmanagement Systeem.  Op deze gebieden is inmiddels een interessant projectenportfolio opgebouwd. Ook op het vlak van Business Intelligence wordt intensief gebruik gemaakt van Open Source-oplossingen, zoals bijvoorbeeld Pentaho.

open source

 

Op het vlak van infrastructuur en beheer worden Linux en een groeiend aantal Open Source beheer-oplossingen actief ingezet voor bedrijfskritische klantomgevingen.

Presentatie
Content ManagementWeb FrameworksData Inzicht
plone logo grootlogo html5 grootpentaho logo groot
django logo grootPopulair HTML, CSS, en JavaScript framework
Programmeertalen
python logo grootjava logo groot
Database
Database voor Plonemsq logo grootpostgresql logo groot