icon over onsOnderscheiden door kennis en kunde

Bootstrap

Bootstrap is het meest populaire HTML, CSS, en JavaScript framework voor het ontwikkelen van responsive, mobile-first web sites

Populair HTML, CSS, en JavaScript framework

Bij responsive design past een applicatie zich aan, aan de hoeveelheid ruimte die het krijgt. Een applicatie werkt dan zowel op een mobiele telefoon als op een laptop of tablet. Voor een kleine demonstratie, maak dit browser window kleiner of groter, of bezoek onze website met een mobiele telefoon.

Bootstrap is ontstaan bij Twitter en wordt als open source project gemanaged. In bootstrap zitten standaardcomponenten als een gridsysteem waarmee content verdeeld wordt over een pagina. Daarnaast bevat het componenten voor menu's, buttons, tabellen. Ook zijn er Javascript componenten waarmee interactie op de site ingeregeld wordt. 

Bootstrap is zo ontworpen dat een website of web applicatie vanaf de start al werkt op zowel kleine als grote schermen. Dit werkt door slim te schalen, eventueel plaatjes weg te laten en op kleinere schermen alleen de essentiële informatie te laten zien.