icon blogAltijd iets te leren

Blog

IBM Hybrid Cloud Redbook Sessie

15-02-2017 door Aris van Ommeren

Op 7 en 8 februari was Virtual Sciences host van een IBM Redbook workshop met de titel: Implementing Hybrid Clouds with Bluemix Hybrid Cloud Services and IBM Integration Portfolio. Deze workshop werd door Virtual Sciences aangeboden aan klanten en relaties. Met deze workshop wilden we klanten en relaties kennis laten maken met het veelzijdige aanbod van IBM Bluemix. Wilt u ook meer weten over IBM Bluemix? We helpen u graag verder. Aris van Ommeren, integration specialist bij Virtual Sciences, schreef een blog over deze Redbook workshop.

IBM Cloud Technical University 2016

07-11-2016 door Frank Heida

Een recap

IoT in a browser near you

09-06-2015 door Jarno de Wit

Wie dacht dat IoT alleen maar met speciale apparatuur kan als de Raspberry Pi, Arduino of BeagleBone heeft het mis. Een zeer geschikt apparaat is namelijk die smartphone in je broekzak.

beyond tellerrand

05-06-2015 door Jarno de Wit

Inspireren, leren, ontmoeten. In een informele sfeer met designers, interaction designers, frontend developers en backend developers samen. Dat is in een notendop beyond tellerrand.

Pentaho Community Meeting 2014

26-11-2014 door rwessel

Op 14, 15 en 16 november was de Pentaho community meeting 2014 in Antwerpen. Bedoelt voor Pentaho ontwikkelaars (CE en EE) is het de ontmoetingsplek voor Pentaho techneuten om ver af te dalen in technische diepten van het Pentaho ecosysteem.

Fronteers 2014

10-11-2014 door Thijs Jonkman

Fronteers is de vakvereniging voor front-end ontwikkelaars. Zij organiseren jaarlijks een conferentie in de Tushinski bioscoop in Amsterdam. Dit geeft naast uitstekende zetels en barista koffie de perfecte ambiance voor het laatste nieuws en inspirerende presentaties op het gebied van front-end (HTML, CSS en JavaScript). Ook dit jaar was er weer een imposante selectie van internationale sprekers. Het geheel werd aan elkaar gepraat door de host Jake Archibald, die zelf in de vorige jaren menig praatje heeft verzorgd.

API's become digital glue - slowly drifting, wave after wave

23-09-2014 door Ronald Streekstra

Wanneer heb jij voor het laatst een nummer opgezocht in het papieren telefoonboek? Voor mij moet dat meer dan 10 jaar geleden zijn. Het telefoonboek evolueert mee met de digitalisering van de maatschappij. Veel databronnen doorlopen het eenzelfde pad in hun verschillende verschijningsvormen. Typische transities zijn de gang van analoog naar digitaal en de gang van immaterieel naar materieel en terug.

Bevrijd uw Data

27-06-2014 door Ronald Streekstra

Ons motto is Waarde Verbindt. Wij zijn er van overtuigd dat de processen in uw bedrijf waardevolle data genereren die opgeslagen wordt op slecht bereikbare plaatsen. Data die niet kan stromen tussen afdelingen, data die alleen zichtbaar is door een bepaalde applicatie te gebruiken of ongestructureerde data die niet door IT systemen begrepen kan worden, is data die waarde heeft maar het niet geeft aan het bedrijf. Deze data verdient het om te mogen stromen en waarde toe te voegen aan het bedrijf. Ons belangrijkste instrument daarvoor is data science. Data wordt ook wel de volgende natuurlijke bron genoemd. Data zien als olie in de grond die ontgonnen moet worden is een sterke metafoor. In deze metafoor speelt Virtual Sciences rollen als raffineur, distributeur en netbeheerder.

CSSDay – Zoveel mogelijkheden

10-06-2014 door Jarno de Wit

Voor sommigen is CSS een verschrikking, voor anderen is het een fantastische wereld. Ik weet dat er meerdere collega's rondlopen bij Virtual Sciences die er het liefst niets mee te maken hebben, ik kan er geen genoeg van krijgen. CSSDay is een conferentie die zich richt op die laatste. Veel aandacht voor de mogelijkheden en onmogelijkheden.

Internet of Things - Developers Day 2014

04-06-2014 door Martin Visser

Een grote groep van vooral mannen komt bij elkaar in de Jaarbeurs Utrecht voor een hele dag vol met keynotes, API's, missies en zoektochten.

No Enterprise is an Island

30-05-2014 door Ronald Streekstra

De vorige keer schreef ik over de vijf trends voor business integratie en beloofde ik op de deze trends terug te komen. Maar eerst moet ik nog wat uitleggen. Van een lezer ontving ik de vraag waarom er een plaatje van een eiland bij deze blog stond. Het eiland op de foto is een hotel op het Centara eiland in de Malediven. Dit eiland staat als metafoor voor een modern bedrijf.

Zorg &ict

25-04-2014 door Rogier Wessel

In de Jaarbeurs Utrecht wordt iedere twee jaar de Zorg & ICT beurs georganiseerd.  Een bijeenkomst voor zorg-professionals om in contact te komen met ICT dienstverleners en leveranciers en om te zien waar de nieuwste ontwikkelingen in dit vakgebied naartoe gaan.

Vijf business integratietrends die je niet mag missen

17-04-2014 door Ronald Streekstra

Het is bijna 14 jaar geleden dat The Open Group het whitepaper rondom Boundaryless Information Flow™(hierna BIF) publiceerde. Het idee dat informatie zonder al te veel strubbelingen vrij moet kunnen stromen in de organisatie en dat informatie uit te wisselen is met partners, leveranciers en klanten is niet nieuw.

How to Blend Traditional Relational Data with Big Data

09-04-2014 door Rogier Wessel

Pentaho organiseerde 21 maart in Eindhoven met partners Cloudera en MongoDB een bijeenkomst over de mogelijkheden van Pentaho 5 in combinatie met Cloudera en MongoDB. Hierbij lag de focus op data blending; het combineren van informatie uit diverse informatiebronnen

All about data

28-02-2014 door Ronald Streekstra & Rogier Wessel

Afgelopen maand was Virtual Sciences aanwezig op het All about Data congres in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Big Intelligence seminar 2013

24-06-2013 door Dennis in 't Groen & Rogier Wessel

30 mei was in Eindhoven een landelijk seminar over Business intelligence met als thema “Big data” of ook wel Big intelligence seminar.

IBM Integration Bus 9.0

15-05-2013 door Jan Fluitsma

Voor eerst sinds ruim 7 jaar vindt er weer rebranding van de broker plaats. Weer een nieuw product van IBM? Nee, alleen een nieuwe naam.

Onder de loep: Online website builders

26-02-2013 door Sjoerd Dijkstra

Ze lijken ineens overal vandaan te komen. 'Online website builders'. Websites waarop je gemakkelijk je eigen site in elkaar klikt in een gebruiksvriendelijke omgeving. Binnen een uurtje heb je een website online. Zijn deze websites nou de toekomst?

Review: Inspireconf 2012

14-12-2012 door Sjoerd Dijkstra

Ready to Inspire oftewel inspireconf was dit jaar dan eindelijk een feit. Een inspirerende conferentie over design, typografie en code. Als snel bleek dat deze niet eens als losse zaken gezien mogen worden. Web craftsmanship, echte ambacht, daar ging het over. Designers en developers moeten meer samenwerken voor betere resultaten, en door echt vanuit content te designen raken we onze gebruikers niet kwijt.

DataPower goes virtual

05-12-2012 door Jan Fluitsma

Tot nu toe was ervaring opdoen met DataPower voorbehouden aan de schaarse mogelijkheden die IBM biedt, of je moest het geluk hebben bij een klant er mee te kunnen werken.