icon blogAltijd iets te leren

Verder optimaliseren

25-07-2012 door Jarno de Wit

De nieuwe website is af, tijd voor het vernieuwen van de website. Het kan altijd mooier, dus dat doen we! Zowel met nieuwe functies als optimalisaties.

Verder optimaliseren

De keuze voor een responsive design dwingt je om extra na te denken over content en presentatie. Een site, voor alle platformen. Afhankelijk van de schermresolutie worden elementen getoond, verplaatst of zelfs weggelaten. Met als doel een zo goed mogelijke ervaring op elk apparaat.

Mobiele navigatie

Het voornaamste punt dat nog niet naar onze tevredenheid was, was de navigatie op smartphones. Deze nam teveel ruimte in en kende geen subitems.

Er is gekozen voor een 'dropdown' navigatie. Dit reduceert de benodigde ruimte tot slechts 1 regel per navigatie (dieper in de site zijn er maximaal twee navigatie-elementen). Bovenstaande afbeelding toont mooi het verschil tussen de oude en nieuwe situatie.

PDF export

De tweede belangrijke vernieuwing is PDF knop onderaan de pagina. Hiermee is het extra eenvoudig om bijvoorbeeld een case of vacature als PDF-bestand te bewaren.
De functie staat onderaan de pagina, links naast de social media knoppen.

Plone upgrade

Met deze vernieuwing van de site is ook gelijk de nieuwste versie van Plone, versie 4.2, in gebruik genomen.
De meeste veranderingen in versie 4.2 zijn niet zichtbaar voor bezoekers. Wat wel zichtbaar is, is een aanpassing in de zoekresultaten. Bij de resultaten wordt nu ook het pad getoond.