icon nieuwsWe houden je op de hoogte

Virtual Sciences geeft acte de présence op Europython in Florence.

05-07-2012 door Roos Thoonsen
Op dit moment vindt in Florence de jaarlijkse Europython conferentie plaats. Python is een dynamische programeertaal die gestaag aan populariteit wint.
Virtual Sciences geeft acte de présence op Europython in Florence.

Met name in de wereld van de moderne web-ontwikkeling wordt Python veel toegepast. Websites met extreem hoge bezoekersaantallen maken gebruik van opensource Python web-frameworks zoals Django, Pyramid en Flask. Het gaat dan om sites als Spotify (prominent aawezig), Disqus, Dropbox, Instagram en Pinterest.

Ook in de wereld van de wetenschappelijke "numbercrunching" wordt Python veel toegepast.

Op de conferentie, die inmiddels voor de 11e keer wordt gehouden, ontmoeten python ontwikkelaars en Python-gerelateerde organisaties elkaar. In diverse tracks wordt via presentaties en levendige discussies informatie uitgewisseld. Ook is er ruimte voor recruiting-sessies, poster-sessies en ontmoetingen in de wandelgangen. Virtual Sciences wordt dit jaar in Florence vertegenwoordigd door een van haar senior architecten op het gebied van Python, Jan Murre.

Dit jaar is ook Guido van Rossum, de bedenker van Python, aanwezig met onder meer een key-note speech. Hij werkt alweer geruime tijd voor Google, een andere grootverbruiker van Python en tevens een van  de hoofdsponsors van de conferentie.

De sessies worden via live-streaming direct uitgezonden, zodat ze overal ter wereld te volgen zijn. Bovendien wordt de sessies beschikbaar gesteld om op een later moment bekeken te worden.

Link: https://ep2012.europython.eu/