icon beheerEcosysteem

Ecosysteem

Een organisme leeft in co-existentie met andere organismen in zijn omgeving. Hetzelfde geldt voor een organisatie.

Virtual Sciences kiest er voor goed te zijn in een select aantal diensten in plaats van onze aandacht te verdelen over meer gebieden en middelmaat te leveren. Wij leveren diensten rondom integratievraagstukken. Rondom integratievraagstukken poppen andere behoeften op zoals  projectmanagement, portal/CMS implementaties, data integratie en visualisatie, hosting en security. Veel van die vraagstukken kunnen we zelf goed beantwoorden, maar soms kiezen we er voor om met andere partijen samen te werken om zo voor onze klant tot het beste resultaat te komen.

Ecosysteem


IBM Business Partner voor WebSphere, DataPower

IBM

Virtual Sciences is al jarenlang de grootste Premier Business Partner van IBM op het gebied van WebSphere software. We participeren in het IBM Integration Bus Beta programma, zodat we dicht op bron zitten, snel met nieuwe software aan de gang kunnen en weten welke kant de productontwikkeling op gaat.

Alle WebSphere producten samen vormen IBM’s Application Integration en Middleware platform dat de core-processen bij vele banken, verzekeraars, overheidsinstanties en andere grote bedrijven ondersteunt. De experts van Virtual Sciences adviseren deze organisaties over de implementatie en het beheer van deze WebSphere omgevingen.


Scrum Alliance Certificaat

Scrum

Scrum is een flexibele manier om (software)producten te maken. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints, met een vaste lengte van 1 tot 4 weken, werkende (software) producten opleveren. Het aansturen van een Scrum-team verschilt met traditioneel projectmanagement. Teams worden geleid door een Scrum Master. Hierbij ligt de focus meer op het team faciliteren van het team i.p.v. aansturen. Alle bij Virtual Sciences gecertificeerd scrum masters zijn gecertificeerd bij Scrum Alliance.


Vakvereniging voor architecten

Nederlands Architectuur Forum

De missie van het NAF is het bevorderen van het werken met architectuur en het bevorderen van de professionaliteit van architecten in de wereld van organisatie en IT. Het NAF is leveranciersonafhankelijk, methode-neutraal en een voorstander van open kennisuitwisseling en open standaarden.

Het NAF bestaat sinds 2002 en heeft inmiddels een uitgebreid netwerk van gebruikerspartijen, leveranciers en instellingen van wetenschap en onderwijs opgebouwd.


Open Source Data Science

Pentaho

Onze Data Scientists zijn actief in de diverse fora op het internet; Pentaho community, Pentaho IRC en kaggle.com. Om bij te blijven op het vakgebied volgend we cursussen bij Coursera en volgen we de MOOC's.

Wil je ons tegen het lijf lopen komen dan eens naar de Europese Community meetings.


Open Source Content Management Systeem

Plone

Onze Content Management as a Service oplossing is gebaseerd op Plone. We zijn aangesloten bij Plone.nl; de Nederlandse stichting voor Plone ondersteuning.

Plone CMS biedt niet-technische mensen de mogelijkheid om content aan te maken en te beheren door alleen gebruik te maken van een webbrowser en is ideaal voor publieke websites, intranetten en community sites.


Vakvereniging voor front-end developers

Fronteers

Onze medewerkers participeren in Fronteers. Fronteers is de vakvereniging voor front-end ontwikkelaars. Er zijn zo’n 500 leden, vooral in Nederland en België. Regelmatig brengen ze mensen bij elkaar met bijeenkomsten. Fronteers organiseert workshops (voor beginners èn gevorderden) en elk jaar een congres.

De doelstelling van Fronteers is de professionalisering van het beroep front-end web development. Daarbij streeft Fronteers naar erkenning, verbetering en ondersteuning van de (positie van) Nederlandstalige front-end webontwikkelaars.


Project management certificering

IPMA en Prince2

IPMA-NL is de Nederlandse beroepsvereniging van ruim 2.400 projectmanagers.IPMA-NL wil aan de discipline projectmanagement en aan de professionaliteit van projectmanagers meer herkenning en erkenning geven in een zo groot mogelijk aantal branches in Nederland. In het IPMA-register staan alle project- programma- en portfoliomanagers vermeld die gecertificeerd zijn volgens de IPMA-normen.

PRojects INControlled Environments (Prince2) is een methode voor projectmanagement. Deze methode is gericht op het management, de besturing en de organisatie van een project.

Bij Virtual Sciences hebben we zowel IPMA als Prince2 gecertificeerde projectleiders in dienst.


Co-locatie en netwerk diensten

XS4All

XS4All levert voor ons colocatie diensten voor onze eigen hardware. Support op deze hardware regelen we zelf.

Colocatie is de plaatsing van een of meer servers in een serverkast, ook wel een rack genoemd. Bijvoorbeeld een webserver, mailserver of gameserver. De ruimte van de service provider waar de server wordt geplaatst is voorzien van snelle internetverbindingen, beveiliging, een betrouwbare stroomvoorziening en andere diensten.

Onze servers zijn daarmee direct aangesloten op een belangrijk internetknooppunt. De bezoekers van de server profiteren van de ruime bandbreedte ook bij een piek in het bezoek. Het datacenter is zwaar beveiligd en wordt dag en nacht bewaakt.