icon over onsOnderscheiden door kennis en kunde

Plone

Plone is een kant-en-klaar Content Management Systeem (CMS) gebouwd bovenop de applicatieserver Zope. Plone is geschreven in de programmeertaal Python.

plone logo grootPlone is eenvoudig te installeren, uit te breiden en te gebruiken. Het contentbeheer van een site kan volledig via de browser worden uitgevoerd.

Het CMS heeft een rijke historie die terug gaat tot 2001, maar er wordt nog steeds actief aan ontwikkeld. Sinds 2003 is het product Open Source. Plone behoort tot de top 2% van Open Sourceprojecten met ruim 300 actieve ontwikkelaars wereldwijd.

Plone is niet alleen inzetbaar voor publieke websites, maar ook uitermate geschikt voor toepassingen in extranet en intranet situaties. De bewezen beveiliging, 'best security track record of any major CMS' (bron: CVE), de meer dan 40 vertalingen en de mogelijkheid dit systeem op alle belangrijke besturingssystemen te installeren maken Plone een geschikt product voor bijna elk content-gerelateerd probleem.

Plone gebruikt ZoDB, een object georiënteerde database, voor opslag van de content. Dit is extra veilig omdat deze database niet vatbaar is voor gangbare aanvallen op het internet als SQL-injectie.

Inmiddels heeft Virtual Sciences het Plone CMS diverse malen met succes ingezet, zowel voor klantprojecten als voor de eigen website.