Virtual Sciences LogoMet integratietechnologie data bevrijden

Data Science

Ons motto is Waarde Verbindt. Wij zijn er van overtuigd dat de processen in uw bedrijf waardevolle data genereren die opgeslagen wordt op slecht bereikbare plaatsen. Data die niet kan stromen tussen afdelingen, data die alleen zichtbaar is door een bepaalde applicatie te gebruiken of ongestructureerde data die niet door IT systemen begrepen kan worden, is data die waarde heeft maar het niet geeft aan het bedrijf. Deze data verdient het te stromen en waarde toe te voegen aan het bedrijf.

Data Integratie

big data

De hoeveelheid data groeit exponentieel, ook in uw organisatie. Hoe kunt u deze massa data beheren en vooral: wat kunt er allemaal mee doen? 

Bij Virtual Sciences hebben we ruime ervaring met Data Science projecten, waarin we door slimme integratie van verschillende databronnen niet alleen meer inzicht in de bestaande zakelijke data creëren, maar u ook als klant in staat stellen deze nieuwe inzichten te vermarkten. We denken hierover graag met u mee.

Data-integratie is het proces waarbij data uit verschillende bronnen wordt samengevoegd en verrijkt tot een enkele bron om gebruikers een uniform inzicht te verschaffen. Door de enorme toename van het aantal bronnen en de hoeveelheid data wordt het integreren steeds belangrijker maar ook complexer.

Vaak wordt voor data-integratie gebruik gemaakt van zogenaamde Data Warehouses waarin de data in verschillende stadia wordt opgeslagen (ruwe data, geconformeerde data en rapportage data). Data Warehouses zijn met name bedoeld voor rapportage en analyse van enterprise data. Om de data te verwerken in de diverse lagen van de warehouse wordt gebruik gemaakt van ETL (Extract, Transform, Load) technologie zoals bijvoorbeeld Pentaho Data Integration, een open source ETL oplossing.

Andere veelvoorkomende vormen van data-integratie zijn bijvoorbeeld het samenvoegen van data uit verschillende bedrijven (door een fusie of overname) of de migratie naar een ander systeem.