icon nieuwsWe houden je op de hoogte

Nieuws & Blog

IBM Bluemix Pizzasessie

18-04-2017 door vsadmin

Op donderdag 11 mei organiseert Virtual Sciences een Bluemix Pizzasessie in Nieuwegein. Een sessie waarin je in korte tijd veel te zien en te horen krijgt over IBM Bluemix.

IBM Hybrid Cloud Redbook Sessie

15-02-2017 door Aris van Ommeren

Op 7 en 8 februari was Virtual Sciences host van een IBM Redbook workshop met de titel: Implementing Hybrid Clouds with Bluemix Hybrid Cloud Services and IBM Integration Portfolio. Deze workshop werd door Virtual Sciences aangeboden aan klanten en relaties. Met deze workshop wilden we klanten en relaties kennis laten maken met het veelzijdige aanbod van IBM Bluemix. Wilt u ook meer weten over IBM Bluemix? We helpen u graag verder. Aris van Ommeren, integration specialist bij Virtual Sciences, schreef een blog over deze Redbook workshop.

Spitten in data

Spitten in data

13-01-2017 door vsadmin

‘Big data’ is een van de buzzwords in het hedendaagse bedrijfsleven. Steeds meer ondernemingen slaan grote hoeveelheden data op, in de hoop daar vroeg of laat hun voordeel mee te kunnen doen. Bedrijven die er klaar voor zijn, kunnen op basis van de hedendaagse data-analyticstechnieken compleet nieuwe businessmodellen ontwikkelen, aldus dataspecialisten Frenk Ochse en Hugo Koopmans. Maar voor veel organisaties blijkt de status quo van de ICT-infrastructuur vooralsnog een sta-in-de-weg.

Tweedaagse IBM Redbooks Workshop: Implementing Hybrid Clouds with Bluemix Hybrid Cloud Services and IBM Integration Portfolio

Tweedaagse IBM Redbooks Workshop: Implementing Hybrid Clouds with Bluemix Hybrid Cloud Services and IBM Integration Portfolio

19-12-2016 door Charita Seegers

Op 7 en 8 februari 2017 is Virtual Sciences gastheer van de tweedaagse IBM Redbooks workshop: ‘Implementing Hybrid Clouds with Bluemix Hybrid Cloud Services and IBM Integration Portfolio’

IBM Cloud Technical University 2016

07-11-2016 door Frank Heida

Een recap

VS is verhuisd!

VS is verhuisd!

01-09-2016 door vsadmin

Per 27 september aanstaande is ons nieuwe adres: Edisonbaan 15, 3439 MN Nieuwegein.

Virtual Sciences start 2e Traineeklas Integratie

15-06-2016 door Charita Seegers

Per 1 september start Virtual Sciences met een tweede Traineeklas Integratie!

Trainee Programma Integratie in de praktijk

Trainee Programma Integratie in de praktijk

18-04-2016 door Roos Thoonsen

Na een intense opleiding van 1 maand zijn de trainees in februari bij onze klant A.S.R. aan het werk gegaan.

Virtual Sciences start Trainee Programma Integratie

Virtual Sciences start Trainee Programma Integratie

11-01-2016 door Roos Thoonsen

Het nieuwe jaar is Virtual Sciences goed begonnen met de start van het Trainee Programma voor Integratie Specialisten.

Virtual Sciences neemt deel aan IBM Integration Bus V. Next Beta programma

Virtual Sciences neemt deel aan IBM Integration Bus V. Next Beta programma

16-10-2015 door vsadmin

Namens Virtual Sciences neemt Jan Fluitsma als integratie specialist deel aan het IBM Integration Bus (IIB) Beta programma.

IoT in a browser near you

09-06-2015 door Jarno de Wit

Wie dacht dat IoT alleen maar met speciale apparatuur kan als de Raspberry Pi, Arduino of BeagleBone heeft het mis. Een zeer geschikt apparaat is namelijk die smartphone in je broekzak.

beyond tellerrand

05-06-2015 door Jarno de Wit

Inspireren, leren, ontmoeten. In een informele sfeer met designers, interaction designers, frontend developers en backend developers samen. Dat is in een notendop beyond tellerrand.

Strategische samenwerking met Conclusion

Strategische samenwerking met Conclusion

02-06-2015 door vsadmin

Virtual Sciences, dé specialist op het gebied van business processen en integratie technologie, gaat een strategische samenwerking aan met Conclusion, dé zakelijke dienstverlener van Nederland.

Tijd voor de zomerjas, website in een nieuw jasje.

Tijd voor de zomerjas, website in een nieuw jasje.

25-03-2015 door Ronald Streekstra

Hoewel het weer nog niet elke dag even hard meewerkt is de lente toch echt begonnen. Tijdens de wintermaanden hebben we hard gewerkt om verbeteringen op de website door te voeren.

Vooruitblik 2015

Vooruitblik 2015

01-01-2015 door Ronald Streekstra

Bij de mijlpaal van het nieuwjaar hoort altijd een beetje terugkijken en vooruitkijken. 2014 was een mooi jaar voor Virtual Sciences. Als we terugdenken aan het jaar denken we aan Sligro waar we een mooi DataPower project gedaan hebben, aan IBM waar we goede meetings mee hadden en het IBM Integration Broker v10 Beta programma waar we ons bij aangesloten hebben.

Competence Meeting bij Delta Lloyd

Competence Meeting bij Delta Lloyd

28-11-2014 door Ronald Streekstra

Afgelopen woensdag hebben we met onze collega van Delta Lloyd een competence meeting georganiseerd. Bij Virtual Sciences zien we kennis als iets wat je moet verspreiden en we delen dit dan ook graag met onze klanten.

Pentaho Community Meeting 2014

26-11-2014 door rwessel

Op 14, 15 en 16 november was de Pentaho community meeting 2014 in Antwerpen. Bedoelt voor Pentaho ontwikkelaars (CE en EE) is het de ontmoetingsplek voor Pentaho techneuten om ver af te dalen in technische diepten van het Pentaho ecosysteem.

Geslaagde Plone Gebruikersdag

Geslaagde Plone Gebruikersdag

20-11-2014 door Ronald Streekstra

Afgelopen dinsdag, 18 nov, was Virtual Sciences als sponsor, spreker en bezoeker, aanwezig op de Plone gebruikersdag in de Rozet in Arnhem.

Fronteers 2014

10-11-2014 door Thijs Jonkman

Fronteers is de vakvereniging voor front-end ontwikkelaars. Zij organiseren jaarlijks een conferentie in de Tushinski bioscoop in Amsterdam. Dit geeft naast uitstekende zetels en barista koffie de perfecte ambiance voor het laatste nieuws en inspirerende presentaties op het gebied van front-end (HTML, CSS en JavaScript). Ook dit jaar was er weer een imposante selectie van internationale sprekers. Het geheel werd aan elkaar gepraat door de host Jake Archibald, die zelf in de vorige jaren menig praatje heeft verzorgd.

API's become digital glue - slowly drifting, wave after wave

23-09-2014 door Ronald Streekstra

Wanneer heb jij voor het laatst een nummer opgezocht in het papieren telefoonboek? Voor mij moet dat meer dan 10 jaar geleden zijn. Het telefoonboek evolueert mee met de digitalisering van de maatschappij. Veel databronnen doorlopen het eenzelfde pad in hun verschillende verschijningsvormen. Typische transities zijn de gang van analoog naar digitaal en de gang van immaterieel naar materieel en terug.