icon blogAltijd iets te leren

Eindelijk een nieuwe website!

29-06-2012 door Sjoerd Dijkstra

"Bij de loodgieter thuis, lekt de kraan altijd" en zo is het ook voor veel IT bedrijven en hun website. Er is vaak te weinig tijd voor om iets goeds neer te zetten en klanten gaan uiteraard voor.

Eindelijk een nieuwe website!

Omdat het ontwerpen en bouwen van een website voor jezelf of eigen bedrijf lastig is hebben we bij Virtual Sciences besloten om dit traject uit te voeren alsof het voor een klant was. Dit blijft lastig, omdat je aan je "eigen" site wel wilt blijven sleutelen. Dit kan nog iets meer zus en dat kan nog iets meer zo.

Het idee is dat we iedere maand een aantal nieuwe cases en artikelen op de site plaatsen en jullie dan via twitter en andere kanalen op de hoogte houden.

Ontwerp

De website is vanuit een aantal gedachtes ontworpen:

  1. Het moet een contentgedreven platform worden
  2. We moeten ons werk en expertise kunnen tonen
  3. Bezoekers moeten er iets kunnen leren

Responsive

De site is op de meeste monitoren en devices te bekijken doordat we de site responsive hebben opgezet. Zelfs op je tablet en smartphone kun je de site goed bekijken. Op tablets zijn de verhoudingen van de navigatie en content aangepast zodat het mooi over het scherm wordt verdeeld. En voor de mobiele versie hebben we bepaalde functies en elementen van de website aangepast of weggelaten om de site zo functioneel mogelijk te laten zijn.

Content

We hebben zoveel mogelijk technieken, expertisegebieden en methodieken op de site geplaatst om een compleet beeld te geven van wat we allemaal doen. Omdat dit zeer divers is maar er wel degelijk overlap is, zijn de pagina's aan elkaar gerelateerd en kun je na het lezen van een pagina doorlinken naar een gerelateerd item.

Als je suggesties of opmerkingen hebt, schroom dan niet hieronder een reactie te plaatsen.