icon nieuwsWe houden je op de hoogte

Trainee Programma Integratie in de praktijk

18-04-2016 door Roos Thoonsen
Na een intense opleiding van 1 maand zijn de trainees in februari bij onze klant A.S.R. aan het werk gegaan.
Trainee Programma Integratie in de praktijk

A.S.R. is bezig met een groot migratie traject van IBM WebSphere Message Broker 7 naar IBM Integratie Bus 10. Vanwege de wijzigingen in de software van IBM zou dit al een groot traject worden waarbij ook sources gemigreerd moeten worden.

A.S.R. heeft meteen de gelegenheid aangepakt om samen met Virtual Sciences de opzet van de integratie laag aan te passen aan de huidige organisatie en eisen waardoor met name het life-cycle-management in de toekomst simpeler wordt. Gevolg van deze keuze is dat dit een langdurig traject wordt met veel ontwikkelwerkzaamheden. Gedurende de migratie blijft gepland onderhoud aan de integratie doorgaan, hierdoor is het dagelijkse integratie team van A.S.R. niet volledig beschikbaar voor de migratie.

De trainees zijn daarom nu ingezet bij A.S.R. voor het migratie werk met begeleiding vanuit zowel Virtual Sciences als A.S.R. zelf. In eerste instantie ging dit om eenvoudig werk waarbij al is aangegeven wat te doen. Langzaam maar zeker worden de werkzaamheden complexer en neemt de begeleiding af. Steeds vaker helpen ze elkaar en wordt het werk steeds meer zelfstandig uitgevoerd, dit in een eerder stadium dan verwacht. Een heel mooi compliment voor onze trainees.

Het trainee traject loopt hier mee naar volle tevredenheid van Virtual Sciences, de trainees maar vooral ook de klant A.S.R.