icon nieuwsWe houden je op de hoogte

Virtual Sciences op de Plone Gebruikersdag

18-09-2014 door Ronald Streekstra
Op dinsdag 18 november is de Nederlandse Plone Gebruikersdag 2014 in het gebouw van Rozet te Arnhem. Deze middag is gericht op alle Plone-gebruikers en geïnteresseerden. Kom en ontdek Plone
Virtual Sciences op de Plone Gebruikersdag

Ook dit jaar organiseren de Plone-leveranciers van Nederland gezamenlijk een dag om gebruikers en nieuwe mensen in aanraking te laten komen met al het moois dat Plone standaard te bieden heeft. Door 6 korte presentaties van max 20 minuten krijg je een indruk van de verschillende mogelijkheden die zijn geboden aan andere klanten. Vanuit use cases wordt getoond wat Plone standaard kan of hoe een traject verloopt. Plone is natuurlijk veel meer dan alleen een CMS om je website in te beheren en je website is meer dan alleen je online brochure. Kom en ontdek Plone! (Inschrijven en meer informatie). Virtual Sciences is medesponsor van deze dag en verzorgt een presentatie.

Virtual Sciences en Plone

Virtual Sciences levert met Plone een Content Management Systeem as a Service (CMaaS).De afnemer van de CMaaS dienst kan hiermee een eigen website op het internet of voor het intranet opzetten. De afnemer is zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van content. Virtual Sciences kan met behulp van een voorloopproject een website ontwerpen, bouwen of migreren en implementeren.

Plone kent een rijke set aan default functionaliteiten zoals:

  • Nieuws;
  • Agenda;
  • Zoeken op de site, door de content maar standaard ook in pdf of word bestanden;
  • Rollen en rechten;
  • Meertaligheid;
  • Zoekmachine optimalisatie voor een goed vindbaarheid van de site op het internet
  • Sterke beveiliging

Het CMS is al meer dan 10 jaar wereldwijd in gebruik bij grote partijen als Nokia, de FBI en de NASA. In Nederland zijn o.a. KNMP, Gemeente Groningen, Nuffic en Schadegarant grote gebruikers. De ontwikkeling van Plone ligt in de handen van de Plone Foundation. Virtual Sciences is geregistreerd als 1 van de 9 Plone implementatiepartijen op plone.nl.

Het toevoegen, veranderen en verwijderen van content is gebruikersvriendelijk uitgevoerd en het editen gebeurt in de site zelf, zodat het resultaat van een actie meteen duidelijk is. Het CMS is gebaseerd op open standaarden en kent goede integratiemogelijkheden met bijvoorbeeld LDAP, Active Directory, SQL databases, SOAP en Web Services.

CMaaS is veel meer dan een hosted content management systeem. Virtual Sciences vindt het belangrijk dat de server en het CMS altijd de laatste security updates hebben en dat nieuwe functionaliteiten snel beschikbaar komen voor de eindgebruikers. Daarom is het installeren van security patches en minor updates standaard opgenomen in deze dienst.

Naast het versiebeheer heeft Virtual Sciences standaard tijd gereserveerd voor applicatiebeheer. In deze tijd worden eventuele kleine problemen op de website verholpen en worden ad-hoc gebruikersvragen beantwoord. Mocht de tijd niet voldoende zijn dan kunt u kiezen voor het inkopen van extra structurele uren of op basis van nacalculatie ondersteuning inkopen.

Voor deze dienst levert Virtual Sciences zelf hosting, technisch beheer en applicatiebeheer. Voor meer informatie gebruik het contactformulier op de site.